We hebben een boek gemaakt!

Omdat BRAND business gelooft in de kracht van visuele communicatie.

VISUAL THINKING

Empowering People & Organizations through Visual Collaboration

Visual thinking en het gebruik van beelden worden beiden steeds belangrijker in de huidige zakelijke wereld. Een plaatje zegt ècht meer dan 1.000 woorden. Visualisatie is een cruciaal onderdeel van de reis voor bedrijven die agile willen werken, silo’s af willen breken en betrokkenheid onder de medewerkers willen vergroten.

Je hebt echt het talent van Van Gogh niet nodig, of de intelligentie van Einstein, om de kracht van het visuele denken te benutten en je bedrijf succesvoller te maken. Het visualiseren van denkprocessen helpt om complexe problemen inzichtelijk te krijgen en op te lossen. Het stelt teams in staat om met elkaar te bouwen aan ideeën, samenwerking te bevorderen, co-creatie te starten en innovatie te stimuleren. Dit boek leert je eenvoudige skills en biedt je de vaardigheden om een eigen handschrift en stijl te ontwikkelen en te beginnen met het genereren van veranderingen door het integreren van visuele communicatie in jouw bedrijfsomgeving.

Dit boek is geschreven door Willemien Brand met hulp van haar team bij Buro BRAND en in samenwerking met PwC consultants Pieter Koene, Martijn Ars en Pieter Verheijen.

Rectificatie: De correcte naam van de template op pagina 124/125 is ‘Event Canvas’, ontwikkelt door Ruud Janssen en Roel Frissen. Lees meer over de ‘Event Canvas Methodology’ in het Event Design Handbook.

Cover van het boek Visual Thinking
Spread uit het boek

WAAROM WE DIT BOEK HEBBEN GESCHREVEN

Iedereen is geboren met het vermogen om te denken in beelden, maar slechts een paar mensen koesteren en ontwikkelen deze vaardigheid als ze ouder worden. Het is hetzelfde verhaal met tekenen; Iedereen kan tekenen, maar de kans is groot dat je als kind werd ontmoedigd en deze vaardigheid hebt verwaarloosd. En dat terwijl je beelden 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst!

Voor ons is het visuele denken zoveel meer dan het gewoon oefenen met tekenen. Wij moedigen mensen aan om hun eigen fantasie, creativiteit en stijl te gebruiken. We willen mensen inspireren en leren hoe ze invloed kunnen hebben in verschillende business settings door tekeningen te gebruiken.

HOE DIT BOEK JOU GAAT HELPEN

We beperken ons niet tot het aanleren van een vaardigheid. We willen dat dit een praktisch handboek voor de hele organisatie is. Het helpt bedrijven om de kracht van getekende beelden naast geschreven en gesproken woorden en lichaamstaal te benutten. Het boek heeft een simpele boodschap: je kan dit!

Het is best spannend om je eigen tekeningen in zakelijke communicatie te gebruiken. Je hebt moed nodig en een beetje durf om een beeld te creëren die jouw ideeën en prioriteiten effectief visualiseert. Maar met een paar eenvoudige trucs uit dit boek houdt niks je meer tegen om met deze reis te beginnen!

Spread uit het boek